Acupunctuur & TuiNa

Acupunctuur


Bij Acupunctuur wordt er met een steriele dunne naald op een acupunctuurpunt geprikt. Acupunctuur­punten liggen op de energiebanen (meridia­nen). Door het prikken van deze punten wordt energie (qi) in beweging gezet en kan ik deze zo nodig versterken of afremmen om het lichaam weer in een energetisch evenwicht te brengen.

TuiNa en Acupunctuur richten zich op het beïn­vloeden en in balans brengen van de levens­energie (qi) die door de meridianen stroomt.  Pijn wordt beschouwd als een blokkade van qi. Blokkades die in de meridianen ontstaan wor­den door behandeling opgeheven zodat de energie weer vrij door de meridianen kan stro­men. 

 


TuiNa


TuiNa (spreek uit: twiena) staat voor Chinese medische massage en is naast acupunctuur en kruiden een volwaardige vorm van behandeling binnen de Traditionele Chinese Geneeskunde. Tijdens mijn TuiNa-behandeling maak ik gebruik van massagetechnieken, zoals drukken, kneden en wrijven welke ik uitvoer met mijn vingers, handpalm, handrug, onderarm en elle­boog. Deze technieken pas ik toe op verschil­lende gebieden op het lichaam en op acupunctuurpunten om helende effecten te bewerkstelligen. TuiNa is een stevige en indrin­gende massage die toch heel ontspannend kan zijn. 

 

 

TuiNa en Acupunctuur zorgen voor een goede qi- en bloedcirculatie in het lichaam. TuiNa en Acupunctuur zijn geschikt voor klachten aan het bewegingsapparaat, zoals rug-, nek- en gewrichtsklachten. Maar ook voor in­terne klachten, zoals spijsverteringsproblemen, hoofdpijnen, vermoeidheid en slaapproblemen. 

TuiNa en Acupunctuur versterken het zelfher­stellend vermogen van het lichaam waardoor de behandeling zowel een genezende als preven­tieve werking heeft.


Contact

Praktijk TCG Jorn Beerens

Locatie Heerlen:

Kloosterweg 1, 6412 CN  HEERLEN

Locatie Geleen:

Molenstraat 54, 6161 CW  GELEEN

 

T: +31(0)6 - 108 15 909

E: info@praktijkjornbeerens.nl

Openingstijden

 

Maandag 9.00 - 22:00 uur
Dinsdag 8.00 - 22.00 uur
Woensdag 8.00 - 17:00 uur
Donderdag 9:00 - 14.30 uur
Vrijdag 9.00 - 17.00 uur

Aangesloten bij:

  • LVNT, Landelijke Vereniging  Natuurgeneeskundig Therapeuten
  • RBCZ, HBO Register Beroepsbeoefenaren Natuurlijke Gezondheidszorg
  • TCZ, Tuchtrecht Complementaire Zorg
  • SCAG, Stichting Complementaire en Alternatieve Geneeswijzen