Chinese Kruiden


Chinese kruiden, ook wel Chinese fytotherapie genoemd, is samen met Acupunctuur en TuiNa een belangrijke peiler binnen de Chinese geneeswijze. Zij gaat uit van de eigenschappen van de plant. Deze genezende eigenschappen hebben een dusdanige uitwerking, waardoor uw klachten verminderen.

 

Chinese kruiden in combinatie met Acupunctuur en TuiNa versterken elkaars werking.  Acupunctuur en TuiNa brengen het lichaam in balans en Chinese kruiden voeden het lichaam. De kruiden worden altijd persoonlijk afgestemd op uw klacht(en) volgens een diagnose uit de traditionele Chinese geneeskunde.

Van de vijfduizend verschillende kruidensoorten in China worden er tweeduizend gebruikt als medicijn. Veel van deze specerijen en kruiden vinden we ook terug in ons dagelijks gebruik in de keuken. Bijvoorbeeld knoflook, wordt gebruikt als smaakmaker, maar wordt ook toegepast als medicijn tegen hart en vaatziekten, verkoudheid en slijmvliesontstekingen.

 

De Chinese fytotherapie maakt gebruik van planten en mineralen, “de kruiden”. Onderzoek en ontwikkeling hebben bijgedragen aan een medische traditie met een volledige theoretische en klinische achtergrond. Veel kennis is opgedaan over de werking van de afzonderlijke kruiden en het gebruik van de combinatie van verschillende kruiden in één recept. Bij een juiste toepassing blijkt Chinese geneeskunde veilig en effectief te werken en een krachtig middel om bij te dragen aan een goede gezondheid en genezing. Een goede gezondheid is meer dan de afwezigheid van ziekte.


Contact

Praktijk TCG Jorn Beerens

Locatie Heerlen:

Kloosterweg 1, 6412 CN  HEERLEN

Locatie Geleen:

Molenstraat 54, 6161 CW  GELEEN

 

T: +31(0)6 - 108 15 909

E: info@praktijkjornbeerens.nl

Openingstijden

 

Maandag 9.00 - 22:00 uur
Dinsdag 8.00 - 22.00 uur
Woensdag 8.00 - 17:00 uur
Donderdag 9:00 - 14.30 uur
Vrijdag 9.00 - 17.00 uur

Aangesloten bij:

  • LVNT, Landelijke Vereniging  Natuurgeneeskundig Therapeuten
  • RBCZ, HBO Register Beroepsbeoefenaren Natuurlijke Gezondheidszorg
  • TCZ, Tuchtrecht Complementaire Zorg
  • SCAG, Stichting Complementaire en Alternatieve Geneeswijzen